Qui som

CAP PELA

Cap Pela és un grup vocal de Mallorca que desenvolupa el seu repertori cantat íntegrament a capella, és a dir, sense cap altre instrument que la veu.

La seva trajectòria comença l'any 1994 amb un repertori variat, caracteritzat per una equilibrada combinació d'èxits internacionals de molts estils diferents: des del R&B al Pop, passant pel Jazz, Soul, Cançó d'autor.. a cançons tradicionals i composicions pròpies. Precisament, una de les claus del seu èxit tot aquest temps és l'haver sabut seleccionar aquest repertori partint dels seus propis gustos personals, però  sobretot, en funció d'allò que millor s'adapta a les seves característiques vocals i a la seva manera de concebre el directe.

Musicalment, treballen sobre uns arranjaments que cerquen explorar al màxim tota la riquesa sonora i harmònica que poden aconseguir amb les seves set veus, mantenint una justa equidistància entre el tema original i la seva visió personal. Així, la seva és una proposta fina, elegant, profunda, intensa...

Malgrat els inconvenients de la insularitat, és probablement un dels grups mallorquins amb més experiència més enllà de Mallorca. Així, en els seus més de 20 anys de trajectòria, els Cap Pela han realitzat més de 400 concerts tant a Mallorca com a la resta de l'estat espanyol i part d'Europa. En tot aquest temps són molts els moments viscuts. Ells en recorden alguns amb especial estima: les seves primeres passes als festivals internacionals de Verona (1996) i de Cantonigros (1997 i 1998); Haver compartit escenari amb tota una llegenda mundial com B.B. King (1998); Haver posat la banda sonora a la gala dels premis MAX de teatre de l'edició del 2000 –on protagonitzaren alguns moments memorables amb Antonio Canales, Dagoll Dagom i els altres participants a la gala; El gran honor que els va suposar poder interpretar el tradicional –i estimadíssim– Cant de la Sibil·la a París (2010), just després d'haver estat declarat Patrimoni Immaterial de la Unesco...

Més recentment han estat convidats al Festival für Vokalmusik Leipzig (2012), al Girona a cappella Festival (2013), al Festival VOICEMANIA (Viena, 2015) i a la primera edició del Festival VEUS d'Olot (2016).

Fins a la data han editat 8 àlbums:
· Cap Pela (Ona Digital. 1998)
· A pèl (Ona Digital. 2000)
· De cap (Ona Digital. 2004)
· Directe! (Produccions Blau. 2006)
· Per Nadal (Produccions Blau. 2008)
· Moon River (Produccions Blau. 2011)
· Feel'n'Soul (Produccions Blau. 2013)
· Happy Christmas (Produccions Blau. 2015)

Actualment estan enllestint un nou repertori basat en cançons popular i temes propis d'inspiració mediterrània, d'aquest territori musical i cultural que els és més proper, més íntim, i que esperen poder materialitzar en un nou CD dins aquest 2018. 

 

Referències:

  1.  Cap Pela, amb la qualitat per norma a capvermell.org
  2. "20 anys de Cap Pela" recorre la trajectòria del grup mallorquí, ccma.cat 31 de març de 2015
  3. «ABC Sevilla».
  4. Programa del Festival VEUS d'Olot
  5. Happy Christmas a enderrock.cat